Hoe je bureau inrichten? Met deze 5 tips, natuurlijk!

Hoe je bureau inrichten? Met deze 5 tips, natuurlijk!

Voor velen onder ons is het steeds normaler: een dagje thuis werken in plaats van op kantoor. Dat kan je natuurlijk in die heerlijk zachte zetel, aan de eettafel of zelfs in bed doen… Maar wij opteren toch voor een écht bureau om maximaal gefocust te blijven.

Maar, ja. Hoe zorg je voor een aantrekkelijk, gezellig, doch professioneel bureau in huis? Met de expertise en tips van het Meubelhuis, natuurlijk! Hier gaan we.

 

Stap #1: Maak van je bureau een oase van licht

Niemand kan goed werken in een donkere ruimte (oké, tenzij je fotograaf bent en je foto’s moet ontwikkelen, misschien). Het is niet goed voor de productiviteit, het is niet handig en vooral… we worden er niet gelukkiger van.

 

Daarom is dit de eerste, en misschien zelfs de belangrijkste, stap wanneer je je bureau wil inrichten: zorgen voor goede verlichting. Idealiter plaats je je bureau aan een raam, natuurlijk, maar we weten dat dit niet altijd even evident is. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat fijne tafellampen beschikbaar. Heb jij alle ruimte nodig die je kan krijgen - en neemt die taffellamp kostbare werkruimte in? Geen probleem: een hippe staanlamp is een fantastisch alternatief… en het ziet er ook nog eens leuk uit, ook!

 

Zodus: goede verlichting is niet alleen noodzakelijk om goed te kunnen werken, maar zijn ook nog eens (letterlijk) schitterende decoratie-elementen in je woning. Win-win!

Stap #2: Kies voor een bureaustoel in een vrolijk, contrasterend kleurtje

Ben jij ervan overtuigd dat een bureaustoel altijd saai, zwart (of grijs) en een beetje lelijk is? Fout! Tegenwoordig is het zelf een ware hype aan het worden om van die bureaustoel de eyecatcher van de ruimte te maken. Klaar om je bureau in te richten? Begin dan maar al te zoeken naar hippe bureaustoelen in leuke, contrasterende kleurtjes die de volledige ruimte in geen tijd zullen opfleuren.

 

Zoals dit hippe rode - of fluo blauwe exemplaar, misschien? Of wat dacht je van vrolijk en zomers geel? Het kan allemaal tegenwoordig… en het zal gegarandeerd een glimlach op je gezicht toveren wanneer je erop mag plaatsnemen!

 

Stap #3: Baken je werkdomein duidelijk af

Niet iedereen heeft een extra kamer in huis. Op zich geen probleem, hoor, zolang je er maar voor zorgt dat je bureau een duidelijk afgebakend plekje in huis krijgt. Zo leer je jezelf aan dat ‘zitten in dat specifieke plekje’ gelijkstaat aan ‘werken’.

 

Hoe je dat doet? Je kan alvast beginnen met je bureau iets of wat te distantiëren van de overige meubelstukken. Claim bijvoorbeeld een verborgen hoekje in de leefkamer: dit kan een letterlijke hoek zijn, maar bijvoorbeeld ook onder de trap, indien mogelijk. En als kers op de taart? Kiezen voor een tapijt onder je bureau. Dit zorgt niet alleen voor een duidelijk afgebakende ‘grens’, maar is ook nog eens lekker zacht aan je voeten! Een functioneel én comfortabel bureau inrichten? Kan!

 

Stap #4: Voorzie voldoende opbergruimte

Er zijn maar weinig mensen die goed kunnen werken in een rommelige omgeving. Jammer genoeg, hebben we wél (bijna) allemaal aanleg om rommel te maken. En zo’n bureau? Dat lijkt daar wel voor gemaakt te zijn… Voor je het weet, kan je niet meer bewegen zonder dat er 2 fluostiften, een schrift, een glas water en een stapel post-its mee tegen de kust gaan.

 

Of… niet? Aha! Wie zijn bureau slim wil inrichten, die kent natuurlijk het belang van voldoende opbergruimte al! Bespaar dus niet op ruimte - en denk voldoende na over kasten, schuiven, laatjes, rekjes, enzovoort. Geen zin om over na te denken? Dan kan je altijd kiezen voor een vooraf samengestelde bureauset, natuurlijk. Handig!

 

Stap #5: Kies een bureau dat binnen het bestaande interieur past

En, natuurlijk: het vanzelfsprekende. Heb je een strakke en moderne woning? Dan kies je best niet voor een klassiek bureau. Net zoals je best niet kiest voor een strak aluminium bureautje in het midden van een woning in pastoriestijl.

 

Je begrijpt het vast al wel… Behandel je bureau exact hetzelfde als de rest van het interieur - en zorg ervoor dat deze netjes aansluit op de bestaande stijl. Op deze manier wordt je bureau geen doorn in het oog - en zal je er elke keer opnieuw met evenveel liefde achter gaan zitten!

 

Klaar om je bureau in te richten?

Hopelijk gaven we je vandaag al enkele waardevolle antwoorden mee op de vraag ‘HELP! Hoe moet ik mijn bureau inrichten?!’. Toch nog vragen of bedenkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag vooruit. Tot snel!