Hoe kies ik de beste salontafel voor mijn interieur?

Hoe kies ik de beste salontafel voor mijn interieur?

Als een nieuw interieur aan de orde is, word er vaak als eerste een nieuwe zitbank gekozen want die bepaalt vaak de stijl van de ruimte. Afhankelijk van de grootte van de ruimte, geeft de zitbank aan hoeveel plek er nog is voor de eettafel en stoel, een (buffet)kast en zo verder.

Soms is de keuze van een salon- of bijzettafel pas als laatste aan de beurt, maar vergeet niet om hier ook de nodige tijd aan te geven. Een slimme keuze in salon- of bijzettafel kan vaak de gekozen stijl ondersteunen of onderuithalen of te snel kiezen kan ervoor zorgen dat alles niet mooi bij elkaar past.

We geven graag een paar simpele tips:

 

Hoogte is alles.

Een salontafel is idealiter dezelfde hoogte als de zithoogte van je bank of een klein beetje hoger.
Een te hoge salontafel zorgt ervoor dat het zicht op de televisie wordt gehinderd of dat het niet gemakkelijk is om er iets op weg te zetten.

 

Formaat dient zorgvuldig gekozen te worden.

Een te grote salontafel zorgt ervoor dat je woonruimte te klein gaat lijken. Heb je een hoekbank? Let er dan op dat je zeker 40cm nodig hebt tussen de zitbank en de salontafel. Misschien is een langere, smalle salontafel hier de oplossing.

 

Een ronde tafel geeft mogelijkheden.

Een trend momenteel zijn de ronde salontafels, vaak twee of drie die gedeeltelijk onder elkaar geschoven kunnen worden. Hierdoor kun je meer flexibel omgaan met de beschikbare ruimte en het zorgt voor een speels effect. Let wel, hier kun je vaak geen extra spullen in kwijt en is de beschikbare afzetruimte iets beperkter.

Bekijk hier al onze salon- en bijzettafels.