De drie hipste decoratietrends van 2019

  • Geplaatst op
De drie hipste decoratietrends van 2019

Ondertussen zijn we al vlotjes de helft van 2019 gepasseerd (huh, waar is die zomer heen?) - en kunnen we de kerstperiode al bijna ruiken. Maar vooraleer 2020 arriveert, kijken we toch graag even naar de hipste decoratietrends van het moment.

Wij kozen drie trends uit die het al een dik half jaar bijzonder goed doen - en waarvan wij voorspellen dat ze ook 2020 zullen overleven. Met andere woorden: het is nog niet te laat om deze trends in je eigen paleisje te integreren… Hier gaan we!

 

#1 We verwelkomen de natuur in huis

Dé trend die het hardste opvalt? Dat is absoluut de massale integratie van natuurelementen in huis. En op zich is dit zelfs niet zo abnormaal! We leven in de toekomst: digitalisering en modernisering bevindt zich in elk aspect van ons leven. Niet zo gek, dus, dat we hunkeren naar natuurlijke elementen in onze omgeving - en dan liefst nog in ons eigen huis: de plek waar we wonen en tot rust komen.

 

En da’s dus exact wat onze trendspotters ook opviel. De integratie van natuurlijke elementen in ons interieur is een decoratietrend die klein begon, maar steeds populairder wordt. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van verschillende houtsoorten, dierenvellen, rieten mandjes of gezellige en warme decoratie-elementen zoals dit schap in de vorm van een appel

 

#2 Pastelkleuren roepen nog steeds het hardst

Dacht jij dat dat befaamde ‘millennial pink’ sneller ging verdwijnen dan met je ogen te kunnen knipperen? Fout! Het pastelroze is hier niet alleen om te blijven, maar het bracht ook nog eens een hele familie met zich mee! Want waar je ook kijkt, in elke interieurzaak zal jij die pastelkleuren gezellig zien opduiken.

 

Dat roze, natuurlijk, op de eerste plaats - maar daarnaast scoren ook groen, geel en blauw tegenwoordig hoog als accentkleuren in een interieur (zoals deze moderne armstoel, bijvoorbeeld). Enneuh… toevallig zijn dit ook bijzonder natuurlijke kleuren, wat perfect aansluit bij bovenstaande trend! 

 

#3 Mix je meubilair: da’s quirky én charmant

Een derde trend die we zien terugkomen? Da’s het (ogenschijnlijk) zorgeloos mixen en matchen van je meubilair. Waar vroeger de volledige eetkamersets het hoogste scoorden, merken we nu steeds meer een beweging op naar een leefkamer die een vrolijke combinatie is van verschillende stijlen.

 

Doe eens gek, maak het quirky, match oud met nieuw… en vooral: maak het eigen aan jouw persoonlijkheid. Tegenwoordig willen we eet- en woonkamers die een ferm karakter uitdragen. Dit is niet enkel charmant, maar het toont ook nog eens dat je een persoonlijke stijl hebt, volledig eigen aan jou. En dat zorgt voor een woonst waar je bezoek graag in gaat binnenkomen… Beloofd! 

 

Meer weten over design en interieur?

Hou dan zeker en vast onze blog in de gaten: daar delen we regelmatig onze inzichten en tips betreffende de inrichting van jouw droomhuisje. En ben je geïnspireerd genoeg geraakt? Dan is het tijd om de daad bij het woord te voegen - en onze webshop eens aan grondig onderzoek te gaan onderwerpen! Tot snel?