Voordelen van elk soort kinderbed

Voordelen van elk soort kinderbed

Zit je in de fase van een nieuwe kinderkamer in te richten? Of is je kind net te groot voor zijn vorig bedje en ben je ijverig opzoek naar een groter model?

Dan heb je je waarschijnlijk al een keer de vraag gesteld “wat voor soort bed zou ik kiezen?”. We lijsten voor jou even op welke modellen er zoal zijn, en de voordelen die hieraan verbonden zijn.

 

#1 Het Kajuitbed

Dit bed is ideaal in een kamer dat niet al te groot is, omdat het zeer plaats efficiënt is. Met een aantal extra kussens is het overdag perfect omvormbaar naar een zetel. De strakke look zorgt ervoor dat het een mooi accessoire wordt in de kamer.

Verder is de lade onderaan voorzien van een lattenbodem, hierdoor heb je de mogelijkheid om een extra logeerbed te creëren. Dit is ideaal voor eventuele sleep-overs. In deze lade zijn er ook nog twéé schuiven voorzien voor extra opbergruimte, hier kan je eventueel je dons of extra beddengoed opbergen.

Benieuwd hoe zo'n kajuitbed eruit ziet? Ontdek het hier.

 

#2 De Halfhoogslaper

De tweede optie is een halfhoogslaper, ook hier staat plaatsbesparing centraal. Er zijn namelijk veel kasten en schuiven voorzien onderaan.

Er zijn verschillende modellen van deze halfhoogslaper, zo is er bijvoorbeeld een model waar het bureau verwerkt zit in een uitschuifbaar bureaublad. Heb je toch liever een model waarbij je een apart bureaustel hebt, dan is daar een ander model voor.

 

#3 Het Stapelbed

Is er een tweede kindje op komst of heb je misschien zelfs een tweeling? Dan is het stapelbed een goed alternatief om geen twee losstaande bedden te moeten plaatsen.

Niet alleen is ook dit plaat efficiënt, je creëert ook avontuur voor je kinderen. Wie vindt het nu niet leuk om, met een beurtsysteem, af en toe eens boven te slapen.

Dus…

Nu heb je een alvast beter beeld van welke verschillende soorten er allemaal zijn en welke het beste aan jou noden voldoet. Heb je plaats genoeg in je kinderkamer?

Dan kan je alsnog opteren voor een gewoon klassiek jeugd bed. Bij deze is het dan weer leuk om ineens bijpassende nachtkastjes erbij aan te slagen.