Woontrends van 2021

Woontrends van 2021

Aangezien 2020 niet echt een topjaar was, laten we het liefst zo snel mogelijk achter ons en leggen we liever de focus op het huidige en het nieuwe. Bij het jaar hoorde ook een aantal trends die we mee achter laten. De nieuwe trends zijn echter wel iets om naar uit te kijken, we lijsten er alvast een paar op zodat je toch al even kan wegdromen van een prachtig nieuw interieur.

 

 

Lichte houtsoorten in combinatie met andere lichte kleuren  

Deze lichte houtsoorten passen zowel in bij luxueuzere als industriële woonstijlen. Wat bedoelen we juist met lichte houtsoorten? Lichte eik, ook bamboo en andere lichte houtsoorten zijn ideaal om hier en daar als accent te gebruiken. Niet alleen accenten van meubels, maar ook de vloer in een licht hout zorgt ervoor dat je helemaal mee bent met de nieuwste interieurtrends. Combineer dit met andere lichte tinten in jouw woning en je blaast iedereen omver.

Inspiratie: hier, hier en ook hier.

 

 

Donkerblauw – muur, meubels & accessoires

Donkerblauw is ook helemaal in, een beetje terug van nooit weggeweest. Als je dan toch een donkere kleur wilt gebruiken, is donkerblauw de donkere kleur van 2021. Ideaal om te gebruiken als accentmuur, maar het kan ook zeker terugkomen in meubels en accessoires.

 

 

Line art

Ook wel bekend als lijntekeningen zijn in 2021 ook helemaal in trek. Hier moet je echter wel voor zijn. Het zijn heel simplistische, simpele tekeningen die je kan terug vinden in patronen, denk bijvoorbeeld aan een kussensloop. Maar dit kan ook perfect verwerkt worden in een tekening of schilderij in een kader aan de muur.

 

 

Grijs – muur

Weg met dat standaard wit als muur, grijze muren zijn de nieuwe witten! Dit oogt luxueuzer en zorgt over het algemeen voor een warmere sfeer.

 

 

Pronkstuk

Zorg voor een echte eye-catcher, iets wat eruit springt. Dit kan van alles zijn, van een plant in een uitgesproken pot tot een kleurrijk abstract schilderij.

 

 

Ronde vormen – niet meer zo hoekig & strak

Onder het moto rond en gezond, presenteren we de laatste trend voor 2021. Minder hoeken, meer rondingen. Zo zijn bijvoorbeeld de kuipstoelen volledig in, tegenover een klassieke houten stoel.

Hetzelfde voor salontafels zoals deze en deze. De algemene trend is dus over het algemeen alles dus praktisch minder hoekig.