De ideale thuiswerkplek? Die ziet er zo uit!

  • Geplaatst op
De ideale thuiswerkplek? Die ziet er zo uit!

Tegenwoordig is het niet meer zo gek om niet meer elke dag op kantoor te gaan werken. Het is tenslotte bewezen dat een dagje thuiswerk de gemoedstoestand van de werknemers verbetert, waardoor ook hun productiviteit in stijgende lijn gaat.

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je een comfortabele plek in huis hebt om die productiviteit op te gaan zoeken. En hoe zo’n thuiswerkplek er idealiter uitziet? Wij geven je enkele tips mee! 

 

#1 Kies een goed bureau

Héél erg belangrijk, natuurlijk! Om echt optimaal en productief te kunnen werken, kies je best een kwalitatief bureau om achter te schuiven. Want in de zetel werken? Da’s misschien wel gezellig, maar misschien net iets té comfortabel… Maar wanneer je aan een bureau zit, daarentegen, zal je jezelf gemakkelijker in die werk-mindset kunnen plaatsen. En het is natuurlijk ook gewoon praktischer én beter voor je postuur. Op zoek naar een bureau dat binnen je huidige interieur past? Ontdek ons uitgebreid assortiment kwalitatieve bureaus

 

#2 Ga op zoek naar een ergonomische bureaustoel

Bureau gekozen? Fantastisch. Dan is het nu tijd om op zoek te gaan naar dé perfecte bureaustoel. Hoe die eruitziet, vraag je? Wel, wij raden altijd een combinatie van mooi, comfortabel én ergonomisch aan. Geloof ons: wanneer jij de juiste bureaustoel in huis haalt, zal je uren voor jouw scherm kunnen blijven zitten - zonder last te krijgen van je rug of nek. En als deze dan ook nog eens vlekkeloos in jouw interieur past, is het zelfs een plezier om deze in huis te hebben terwijl je er niet eens op zit! Ontdek onze collectie bureaustoelen vandaag nog! 

 

#3 Zorg voor voldoende opbergruimte

Wie ‘werk’ zegt, zegt in de meeste gevallen ook… papier, balpennen, schriftjes, post-its, en nog heel wat ander bureelgerief. En terecht: je wil natuurlijk alles binnen handbereik hebben wanneer je aan die ene taak begint. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk geen zin in een rommelig bureau waar je niets terugvindt. Da’s ook niet goed voor je mindset: niemand kan zich optimaal focussen in een rommelige omgeving. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte waar je alles netjes in kan wegsteken. Da’s goed voor je mentale rust én oogt meteen netjes wanneer je bezoek krijgt. Ontdek hier onze handige bureau kasten

 

#4 Verlicht je thuiswerkplek voldoende

Wanneer je een hele dag op een computerscherm moet kijken, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de omgeving voldoende verlicht is. Anders belast je je ogen te zwaar - en da’s voor niemand leuk! Kan je je werkplek ergens aan een raam installeren? Fantastisch! En is dat niet het geval? Geen nood: dan kies je toch gewoon één van onze lampen uit? Van staanlamp tot tafellamp, van plafondlamp tot hanglamp… Wij hebben het allemaal: precies waar jij nood aan hebt om goed verlicht (hihi) te kunnen werken. Ontdek hier ons aanbod verlichting

 

#5 Maak je plekje persoonlijk

Je wil je tenslotte helemaal op je gemak voelen op jouw eigen thuiswerkplek - anders kan je evengoed op kantoor gaan werken! Richt jouw hoekje daarom lekker gezellig in, precies hoe jij het wil. Een zacht tapijt onder je voetjes kan bijvoorbeeld wonderen doen om je volledig thuis te voelen! Of hang een mooie print van jouw favoriete film op, plaats wat foto’s van je lievelingsmensen op je bureau of omring jezelf met mooie plantjes. Alles wat jij nodig hebt om volledig tot rust te kunnen komen - en vervolgens helemaal geconcentreerd te werk te kunnen gaan. Succes! 

 

Meer tips over interieur en design?

Kunnen we! Hou zeker onze blog in de gaten: elke maand zorgen wij voor een inspirerende blog omtrent interieur en alles wat erbij hoort. Zo helpen wij jou met veel plezier dat huisje om te toveren in een thuisje. Voldoende geïnspireerd geraakt? Snuffel dan gerust eens door onze webshop om de theorie om te zetten in praktijk… Tot snel?