Een studentenkot inrichten op een efficiënte manier?

  • Geplaatst op
Een studentenkot inrichten op een efficiënte manier?

 

Zo’n kot inrichten… Hoe doe ik dat? Het lijkt misschien een hele opgave, en dat is het ook, maar met een paar handige tips valt het best wel mee. Het belangrijkste dat je in je achterhoofd moet houden is dat je maar een beperkte oppervlakte hebt waarmee je kan werken, en hier ga je dus zo efficiënt mogelijk mee om moeten gaan. Hieronder geven we een aantal tips over hoe jij op een praktische manier toch alle elementen van een volwaardige woning kan integreren in een studentenkot.

 

 

Splits de ruimte op

 

Je maakt immers van één gewone ruimte een multifunctionele kamer. Het is veel meer dan alleen maar een slaapkamer van wat je thuis misschien gewoon bent.

 

Denk dus op voorhand goed na over waar je je bureau met bijhorende school toebehoren bij elkaar plaatst. Meestal is dit bij het raam of waar de aansluitingen voor internet zich bevinden. Zorg er dus voor dat zowel jouw bureau zelf, maar ook alle bureau-gerelateerde zaken zich bij elkaar bevinden. Scheidt dit stuk af door een roomdivider*LINK* of grodijn zodat je echt een aparte ‘zone’ creëert.

 

Daarnaast rest je alleen nog een plaatst te kiezen voor het bed, deze plaats je uiteraard niet midden in de kamer, maar eerder plaat efficiënt aan tegen een muur. Probeer te vermijden dat deze tegen een verwarming geplaatst wordt.

 

 

Creëer ruimte in jouw kot

 

Spiegels, spiegels en nog eens spiegels. Ze verruimen de kamer en zorgen voor een extra lichtinval als ze juist geplaatst staan. Zo breng je ook nog een stukje van buiten naar binnen.

 

Als het aankomt op meubels, opteer je best voor openkasten en rekken. Zo heb je geen al te grote blokken die veel plaats innemen. En oogt de volledige kamer ruimer. Bij andere meubels zoals zelfs bijvoorbeeld een bed, let je er best op dat je hier ook nog de optie hebt voor extra opbergruimte.

 

Kies voor een lichte kleur van inrichting, ook voor de muren en zorg ervoor dat je met verschillende hoogtes werkt voor een maximaal ruim effect.

 

 

Tot slot... wees creatief

 

Het is eindelijk zover, je mag doen met de kamer wat je wil. Doe eens iets zot, zoals bijvoorbeeld een muur of rek vol met plantenhangers of voorzie een mini workout hoekje. Plaats foto’s, vazen, kaarsen waar en hoe je maar wilt om er echt je eigen ding van te maken.