Hulp! Welk tapijt moet ik kiezen?

Hulp! Welk tapijt moet ik kiezen?

Ah, niet eenvoudig. Er zijn tenslotte heel wat zaken om rekening mee te houden wanneer je eenmaal hebt besloten om een tapijt in huis te halen.

Want, ja. Welke kleur tapijt wil je - en hoe groot moet het zijn om perfect in die leefkamer te passen? Wil je ruw of zacht - en wil je opvallend of subtiel? Zoveel zaken om rekening mee te houden - en zoveel types tapijten om uit te kiezen. Gelukkig zijn wij hier om je bij te staan. Hier gaan we!

 

Stap #1: Kies de juiste grootte

Stap één - en al meteen een ontzettend belangrijke. Je wil tenslotte zeker zijn dat het tapijt past in de ruimte. Wanneer je een tapijt kiest, kies je ervoor om de vorm van de ruimte in de schijnwerper te zetten. Belangrijk is voornamelijk dat je geen te klein tapijt kiest: dit zorgt ervoor dat de ruimte veel kleiner overkomt. En dat zou zonde zijn!

Geraak je er niet uit? Probeer dan deze tip toe te passen: plak de afmeting die jij in gedachte hebt, enkele dagen af met schilderstape. Zo zal je meteen een duidelijk beeld krijgen over het effect van dat nieuwe tapijt.

 

Stap #2: Denk na over materiaal

Op naar stap twee: beslissen welk materiaal je in huis haalt. Wat denk je bijvoorbeeld van een natuurlijk stofje, zoals jute of wol? Wanneer je dit type materiaal kiest voor je tapijt, kan je er zeker van zijn: hiermee verwelkom je een stoer accessoire in huis, zonder in te boeten aan luxe en klasse. Bovendien zijn natuurlijke materialen ijzersterk, waardoor ze geschikt zijn voor binnen- én buitengebruik.

 

Stap #3: Kies de goede kleur

En dan is er natuurlijk nog de kleur van je tapijt: ook hier moet je een onderbouwde keuze in maken. Je wil tenslotte geen budget aan iets spenderen, om het vervolgens meteen beu te raken, toch? Exact. Wat voornamelijk belangrijk is, is dat je rekening houdt met het huidige interieur. Zorg er ofwel voor dat het tapijt oftewel neutraal is, zodat het subtiel aansluit op het geheel… of ga helemaal de andere richting uit met een kleurrijke showstopper.

Wil je graag een neutraal kleurtje, maar vind je een effen tapijt ook maar gewoontjes? Kies dan voor een neutraal tapijt met een subtiel patroontje in. Gelukkig heb je keuze genoeg, hier bij Het Meubelhuis!

 

Bestel vandaag nog!

Beslist? Klaar om de stap te zetten - en eindelijk dat felbegeerde tapijt in huis te halen? Aarzel dan niet langer dan nodig en bestel je eigen exemplaar vandaag nog bij Het Meubelhuis. Wij zijn tenslotte specialist wanneer het over decoratie in huis gaat!

 

Tot snel? Tot snel!