Een smalle woonkamer inrichten… hoe doe je dat?

Een smalle woonkamer inrichten… hoe doe je dat?

Zodus. Je vond ein-de-lijk je droomhuis - en de liefde kon niet groter zijn. Je bent gek op de stijl, de materiaalkeuze, de locatie, … het kon eigenlijk niet beter. Hoewel… je woonkamer is misschien wat aan de smalle kant.

En hoewel je heel wat zaken kan aanpassen in je woonst, is de kans groot dat je het zal moeten doen met de bestaande muren. Maar, geen nood! Wij geven je met veel liefde enkele tips mee om die smalle woonkamer smaakvol in te richten. Hier gaan we!

 

#1 Werk met ronde vormen.

Het klinkt misschien een beetje tegenstrijdig, maar het is écht een fantastisch idee om te werken met ronde vormen wanneer je te maken krijgt met een smalle woonkamer. Deze zachte vormen zullen het rechthoekige karakter van het ruimte tenslotte in een handomdraai doorbreken!

 

Denk bijvoorbeeld aan een rond tapijt, een ovalen tafel, ronde verlichting, een ronde spiegel, een ronde poef, enzovoort.  

 

#2 Richt verschillende hoekjes in - en zet ze (letterlijk) in de schijnwerper.

Deel de smalle woonkamer op in verschillende functies: denk bijvoorbeeld aan een knusse leeshoek, een uitnodigende zithoek of een speelse kinderhoek. Op deze manier breek je de lange ruimte succesvol op, waardoor deze ook meteen minder smal zal lijken.

 

Kies hiervoor ook zeker de juiste verlichting uit: hiermee bekom je tenslotte die gezellige sfeer in huis én zet je de verschillende hoekjes apart in de schijnwerper. Ontdek hier meer tips & tricks over verlichting!

 

#3 Kies meubels met verschillende hoogtes en vormen.

Wanneer je te maken krijgt met een lange en smalle woonkamer om in te richten, dan heb je slechts één doel voor ogen: de rechtlijnige vorm zo functioneel mogelijk doorbreken. Ondertussen heb je al twee stappen ondernomen, maar da’s natuurlijk niet alles! Want wij geven graag nog een extra gouden tip mee: kies voor meubels van allerlei verschillende vormen en hoogtes.

 

Op deze manier leg je de aandacht op de hoogte van de ruimte - en minder op de diepte. Bovendien geeft deze hoog-laag-combinatie ook een speels en dynamisch karakter aan de gehele ruimte!

 

#4 Combineer open en gesloten opbergruimtes.

In navolging van bovenstaande tip, is het ook een goed idee om de stijl van je opbergruimtes te laten afwisselen. Kies voor een vrolijke mengelmoes tussen open en gesloten kasten, zodat je leuke contrasten bekomt. Denk bijvoorbeeld aan deze knappe design boekenkast, of deze klassieke vitrinekast.

 

Vul de gesloten ruimtes op met de spullen die gewoon weg moeten - en benut de open ruimtes als een extra manier tot decoratie. Op deze manier personaliseer je de woonkamer op zo’n karakteristieke manier, dat de lange en smalle vorm meteen vergeten zal worden! 

 

#5 Ga voor multifunctioneel meubilair.

Je hebt tenslotte niet zo heel veel plek om meubels te plaatsen. Denk daarom aan een TV-meubel dat tevens dienst kan doen als boekenkast, of een zitbank waarin je ook kussens en lakens kan opbergen. Of wat dacht je van deze schabbenkast die dienst kan doen als boekenrek én plek om plantjes aan te hangen?

 

Denk zeker ook eens out-of-the-box wanneer het multifunctioneel meubilair betreft… Het kan alleen maar voor meer karakter in huis zorgen!

 

Heb je hier nog vragen over?

Aarzel dan niet om het Meubelhuis te contacteren. Wij zijn tenslotte expert wanneer het interieur en inrichting betreft - en staan dan ook te trappelen om jou verder te helpen met onze kennis en ervaring. Tot snel? Tot snel!