Mijn woonkamer verlichten… hoe doe ik dat?

Mijn woonkamer verlichten… hoe doe ik dat?

Tja, met lampen, natuurlijk. Maar welke verlichting is nu het allerbeste voor in jouw woonkamer? Daar helpen wij je graag mee.

Je wil tenslotte elke dag thuiskomen in een gezellige en sfeervolle woonkamer… En de sfeer van de ruimte, die wordt grotendeels bepaald door de verlichting. Hou daarom rekening met de drie verschillende soorten verlichting. Wij geven je alvast enkele tips mee!

 

Algemene verlichting

Met de algemene verlichting, bedoelen we de belangrijkste manier om de ruimte op aangename wijze te verlichten. Denk aan een slimme combinatie van ingebouwde spots en een aantal goed geplaatste plafondlampen en/of hanglampen. Enkele tips: zorg voor warme spots, blijf weg van wit licht en kijk na of het licht op comfortabele wijze valt. Hou bijvoorbeeld de televisie in het achterhoofd: zorg ervoor dat het licht niet rechtstreeks op het televisiescherm schijnt.

 

Taakverlichting

Taakverlichting is verlichting die, je raadt het nooit, specifiek in de woonkamer wordt geplaatst om taken te verlichten. Letterlijk én figuurlijk, dan. Denk aan lichtbronnen bij een bureau, een eettafel en/of een leeshoek. Zorg voor verschillende lichtbronnen op verschillende plekken, zodat er geen vervelende schaduwen vallen. Denk aan muurverlichting, staanlampen en tafellampen die qua stijl mooi op elkaar aansluiten.

 

Sfeerverlichting

Met sfeerverlichting bedoelen we de lampen die in huis geplaatst worden als dat laatste, gezellige extraatje. Dit type verlichting zorgt binnen enkele seconden voor gezellige en romantische sfeer in je woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan dimbare spots of tafellampjes, die de algemene verlichting overbodig maken. Gezellig!

 

Nog vragen? Wij zijn graag het lichtje in de duisternis!

Geraak je er niet volledig uit - en heb je graag wat advies van experts wanneer het interieur en verlichting betreft? Dan zit je bij Het Meubelhuis helemaal goed. Wij laten je graag het licht zien wanneer het verlichting voor in de woonkamer betreft. Spreekwoordelijk én letterlijk. Tot snel!