Slapen als een roosje? Eerst je slaapkamer decoreren!

Slapen als een roosje? Eerst je slaapkamer decoreren!

Je slaapkamer? Da’s meer dan enkel een plek waar die wekker ‘s morgens veel te vroeg afgaat. Sterker nog: je slaapkamer is een van de belangrijkste plekken in je woonkamer. Logisch: je sluit er elke dag af én start er elke nieuwe dag. Het is dus cruciaal dat je een gezellige slaapkamer hebt, waar je elke dag opnieuw tot rust kan komen.

 Maar, ja… hoe moet je je slaapkamer decoreren om deze ruimte gezellig te maken? Aha. Daar kunnen wij je dan weer mee helpen, natuurlijk! Wij geven je graag wat ideeën mee om van die slaapkamer een ware oase van rust te maken. Hier gaan we!

 

#1 Kies voor een warboel aan stoffen

Want wanneer je kiest voor verschillende texturen door elkaar, kies je in eenzelfde beweging voor een gezellige warboel van zachtheid. Want geef toe… zo’n lekker knus bedje met een warme dons en tientallen kussens, daar wil toch iedereen in neerploffen?

Kies daarom voor een schapenvelletje hier, een groffe plaid daar en een gladde sprei ginder. Combineer met wat katoen beddengoed en heerlijk zachte kussens - en in een mum van tijd krijg jij een zacht nestje waar jij binnen luttele seconden in zal wegsoezen. Voila: stap één om je slaapkamer gezellig te decoreren!

 

#2 Kies de juiste verlichting

Zo’n felle lamp aan je plafond is vast handig om ‘s morgens meteen goed wakker te worden. Maar, als je het aan ons vraagt, is gezellige en meer gematigde verlichting toch net dat ietsje beter voor je (ochtend)humeur. Opteer daarom eerder voor een gezellige staanlamp met een gelig licht, gecombineerd met gezellige nachtlampjes. Heb jij het graag ietsje specialer? Ontdek dan zeker een van onze pronkstukken: deze knappe vintage tafellamp die gegarandeerd zorgt voor een heel nieuwe stijldimensie in je kamer!

Met deze zachte verlichting word je niet enkel rustiger wakker, maar kan je ook nog eens comfortabel dat spannende boek uitlezen voor het slapengaan!

 

#3 Een tapijt is altijd een goed idee

Ja, hier zijn we weer! Sorry, we kunnen het niet laten… maar eigenlijk zien wij enkel voordelen aan het leggen van een tapijt in huis. En zeker wanneer het gaat over het decoreren van de slaapkamer! Zo’n mooi vloerkleed is tenslotte niet alleen heerlijk zacht aan de voetjes bij het opstaan, maar zorgt ook meteen voor een gezellige vibe in heel de ruimte. Daarnaast voegt een tapijt weer wat extra textuur in de ruimte toe, wat meteen voor die charmante en speelse gezelligheid zorgt. Ja, die tapijten… Die zijn eigenlijk een must-have als je op zoek bent naar ideeën om je slaapkamer gezellig te maken!

 

#4 Maak een ‘jij’-hoekje

Wanneer je slechts één ruimte in huis mag kiezen om écht te verpersoonlijken, dan moet het absoluut die slaapkamer zijn. Het is tenslotte dé ruimte waar je volledig tot jezelf kan komen na een lange dag. Hou het daarom niet bij een bed en wat kleerkasten, maar kies een hoekje uit om écht ‘van jou’ te maken. Zet er bijvoorbeeld een knusse armstoel om in weg te nestelen, een poef om je vermoeide voeten op te laten rusten en een open boekenkast met je all-time favorieten. En oh, maak het geheel af met een gezellig tapijtje, natuurlijk. Puur genieten, puur me-time!

 

#5 Kies voor donker meubilair

Iedereen houdt van dat hippe, witte Scandinavische design. En maak je geen zorgen: ook wij zijn er stapelgek op! Deze stijl licht tenslotte de volledige woning op én zorgt voor een groter ogende woning. Toch vinden wij dat de slaapkamer de uitzondering op de regel mag zijn. Kies bij het decoreren van je slaapkamer daarom voor donkere kleuren: schilder bijvoorbeeld één muur donker, zoek donker beddengoed en kies voor donkere kasten. Zoals deze knappe commode, bijvoorbeeld! Geloof ons: door je slaapkamer te verduisteren, zal je meteen een heel andere, rustgevende vibe ervaren bij het binnenwandelen. Ideaal om vlotjes bij in slaap te vallen!

 

Zo! Klaar om die slaapkamer te decoreren!

Hopelijk heb je al wat interessante ideeën opgedaan om die slaapkamer gezellig te maken. Weet jij al hoe je je slaapkamer gaat decoreren - of twijfel je toch nog een beetje? Aarzel dan niet om onze webshop eens grondig ondersteboven te keren: je vindt er vast nog toffe elementen tussen om van jouw slaapkamer de mooiste ruimte van het huis te maken. Tot snel!