Een grote woonkamer inrichten… hoe doe je dat?

  • Geplaatst op
Een grote woonkamer inrichten… hoe doe je dat?

Eerder gaven we je al enkele tips mee betreffende het inrichten van een smalle woonkamer. Handig! Maareuh... wat als je een grote woonkamer hebt? Deze zeeën van ruimte kunnen tenslotte ook voor een hele uitdaging zorgen.

Prop je de ruimte te vol? Dan creëer je onoverzichtelijke drukte. Plaats je te weinig? Dan loop je risico op een kil en leeg eindresultaat… Gelukkig hebben wij enkele tips om jouw grote woonkamer in te richten op een smaakvolle manier. Hier gaan we!

 

#1 Big is beautiful!

Dit is alvast de belangrijkste regel om te onthouden… durf groot, groter, grootst, te werk te gaan: je hebt er tenslotte de ruimte voor! Wees daarom niet bang om statements te maken met je meubels. Denk bijvoorbeeld aan een grote sofaset op een uitgestrekt tapijt, grote eettafels en ruime kasten. Droom groot en blijf weg van een bonte verzameling kleine meubels. Deze zorgen alleen maar voor een rommelig totaalplaatje, waar geen enkel item écht de aandacht krijgt die het verdient. En da’s zonde van die mooie meubelstukken, nietwaar?

 

#2 Creëer verschillende zones

Toch wat last met de inrichting van jouw grote woonkamer? Dan kan het ook helpen om de ruimte op te delen in verschillende zones. Wat niet wil zeggen dat je letterlijk grenzen moet gaan afbakenen, natuurlijk. Dat zou zonde zijn van die grote ruimte… Maar door een slim gebruik van interieur, kan je wel de illusie creëren dat één kamer verschillende functies heeft. Denk bijvoorbeeld aan een tv-hoek, een leeshoek, een aparte werkruimte met bureau, een eetruimte, … wat jij wil! Deze ‘zones’ kan je op subtiele wijze creëren, door bijvoorbeeld planten en/of boekenkasten te gebruiken als divider.

 

#3 Blijf weg van die muren

We hebben allemaal nogal de gewoonte om onze zetel tegen de muur te schuiven. En da’s zonde! Dit zorgt tenslotte voor een optisch verkleinen van de ruimte en een onevenwicht in de verhoudingen tussen je meubels. Wanneer je je meubels van de muur afhoudt, laat je de ruimte ademen - en zorgen de hoeken en kanten hiervan voor natuurlijke grenzen (wat dan weer goed is om die verschillende zones op een organische manier te creëren). Een goede tip: begin in te richten vanaf het middelpunt van de kamer - en werk van daaruit verder.

 

#4 Iedereen houdt van hout

De grootste angst bij het inrichten van een grote woonkamer? Dat het eindresultaat leeg en kil zal ogen. Gelukkig bestaan hier een aantal tips voor, zoals bovenstaande… maar wat ook altijd helpt, is de integratie van dat charmante hout. Hetzij in de vloer (als je dat al hebt of in de mogelijkheid bent om het zelf aan te leggen), hetzij met meubilair. Denk bijvoorbeeld aan een houten tv-meubel, boekenkast of salontafel. Door met hout te spelen, haal je meteen een heel nieuw gevoel van warmte en gezelligheid in huis - of je nu een kleine, smalle of grote woonkamer hebt.

 

#5 Planten zijn altijd een goed idee!

Toch nog altijd wat lege hoeken in de kamer die je storen? Geen probleem: dit los je simpelweg op door er een mooie, grote plant neer te zetten. Nu, ja. Niet alleen in die hoeken, natuurlijk… Planten zijn eigenlijk altijd en overal mooi in een grote woonkamer. Ze zorgen tenslotte niet alleen voor wat meer kleur in huis, maar ze zijn ook gewoon goed voor je gezondheid en algemene humeur. En ze vullen in een handomdraai die verloren hoekjes op. Op naar dat tuincenter, dus!

 

Volg onze blog voor meer tips en/of ontdek ons assortiment in onze webshop!

Helemaal klaar om die grote woonkamer in te richten? Yes! Snuffel dan gerust eens door ons online assortiment om het interieur van jouw dromen te vinden… wij helpen je graag om van dat nieuwe huis jouw thuis te maken. Tot snel!