Hoe maak ik mijn woonkamer gezellig? Zo!

Hoe maak ik mijn woonkamer gezellig? Zo!

Wanneer we slechts één ruimte in huis zouden mogen kiezen om gezellig te maken… dan zou het in 99% van de gevallen waarschijnlijk de woonkamer zijn. En terecht: je spendeert er heel wat uurtjes, het is de plek waar je na een lange werkdag helemaal tot rust komt én je ontvangt er hoogstwaarschijnlijk je gasten in. (tenzij jij dat liever in de badkamer doet. Ieder zijn eigen ding, natuurlijk)

Maareuh… Hoe maak je zo’n woonkamer gezellig - en hoe zorg je voor de tofste living in je vriendengroep? Zeer terechte vragen.

Gelukkig ben jij bij Het Meubelhuis beland… en zijn wij toevallig expert wanneer het op inrichting van gezellige woonkamers aankomt. We geven je graag vijf handige tips mee, zodat jij binnen de kortste keren kan stoefen met die keigezellige woonkamer. Hier gaan we!

#1 Zorg voor een mooie & comfortabele zetel

Want, draai of keer het hoe je wil… die zetel wordt hoogstwaarschijnlijk dé blikvanger van de ruimte. Niet alleen neemt zo’n zetel letterlijk heel wat plaats in, maar het is ook het meubelstuk waarrond veel andere items gecentreerd staan. Bovendien zal je ettelijke uurtjes in je zetel spenderen, waardoor het uitermate belangrijk is dat je een comfortabel exemplaar kiest.

 

Zetel gekozen, maar heb je nood aan extra zitruimte? Denk dan ook eens na over een enkel armstoeltje en/of aan een leuke poef. Handig voor wanneer je regelmatig volk over de vloer krijgt én een toffe manier om wat extra gezelligheid in de ruimte te voorzien. Enneuh, geef toe… hoe meer mogelijkheden om te gaan zitten, hoe beter, nietwaar?

 

#2 Kies de juiste decoratie en own die persoonlijke stijl

Een woonkamer met enkel meubelen, dat is misschien wat neutraal (hoewel dat op zich ook een stijl is, natuurlijk…). Kies daarom voor toffe decoratie-elementen om je woonkamer wat gezelliger te maken. Enkele tips om hierbij in het achterhoofd te houden? Hebben we.

 

Eerst en vooral is het belangrijk om een keuze qua stijl te maken. Wanneer je kiest voor strakke en moderne meubelen in metalen en stalen, dan is het niet de beste keuze om veel natuurlijke (denk aan; hout, organische vormen, veel verschillende kleuren) decoratiestukken toe te voegen. En omgekeerd! Tenzij je wat gezond clashing in huis wel kan appreciëren, natuurlijk. Want, ja… ook dàt is een stijlkeuze!

 

Bovendien zijn wij nog altijd van de cliché mening dat less more is. Daarom kies je best voor enkele opvallende decoratiestukken die sterk op zichzelf staan - en hiermee hun eigen stempel op de woonkamer drukken. Want hoe meer prulletjes en accessoires, hoe meer het risico op een ‘rommelig’ gevoel dreigt - en hoe minder deze decoratiestukken an sich zullen opvallen.

 

#3 Kies voor textuur met textiel

Wanneer je op zoek bent naar een manier om je woonkamer gezellig(er) te maken, dan is het altijd een goed idee om wat meer textuur toe te voegen. Denk aan een lekker zacht dekentje, een fantastisch mooi tapijt, dikke gordijnen, gezellige kussens, … Deze items zorgen in een handomdraai voor dat warme, huiselijke gevoel waar jij je zo graag in wil nestelen.

 

Nog een voordeel aan textiel in de woonkamer? Dat ligt bij zijn veelzijdigheid: je kan elk item tenslotte eenvoudig en moeiteloos vervangen met de seizoenswissel. Zo kan je in de winter kiezen voor zo’n lekker zacht schapenvelletje onder je voeten - en dit tegen de lente inwisselen voor een lichte plaid die je drapeert over de zetel. Om maar iets te zeggen, hé. Hoe dan ook, kan je met textiel in huis zeker zijn van toegevoegde textuur - en instant gezelligheid in die woonkamer.

 

#4 Ga op zoek naar smaakvolle tv-meubels

We merken regelmatig op dat dit het meubel is waar de meeste klanten hartgrondig op vloeken wanneer ze een keuze moeten maken. Logisch. Zeker wanneer je weet dat dit het meubel is waar je dag in, dag uit op zal moeten kijken.

 

Ach, maak je geen zorgen! Want ook hierbij is de boodschap: hou rekening met de gekozen zetel (maar ook met je salontafel). En, zo mogelijk nog belangrijker: stem de keuze van tv-meubel netjes af op de kleur van je vloer en je muren. Wanneer deze drie perfect op elkaar aansluiten, kan je op twee oren slapen… en ben je weer een stapje dichter bij die gezellige woonkamer waar jij zo naar verlangt!

 

#5 Breng een gezellige pub-sfeer in huis met een hippe barkruk

Niks gezelliger dan op vrijdagavond met je beste vrienden en/of collega’s de kroeg induiken om het einde van de week te vieren, nietwaar? En de kans is groot dat je diezelfde avond vrolijk doorbrengt op zo’n charmante barkruk. Maareuh… wie zegt dat barkrukken enkel op café mogen verschijnen?

 

Exact. Niemand. Daarom vinden wij dat het eindelijk tijd is om dat gezellige barmeubel te introduceren aan jouw woonkamer. Niet alleen een gezellig extraatje, maar ook nog eens een échte eyecatcher die de gehele sfeer van jouw leefkamer tot op een hoger niveau zal brengen. Beloofd!

 

Nog meer inspiratie opdoen?

Bezoek dan zeker de volledige online collectie op de site van Het Meubelhuis. Tot snel!