Welke stijl slaapkamer past bij mij?

Welke stijl slaapkamer past bij mij?

Zoals je vast al wel weet, is de slaapkamer een ontzettend belangrijke ruimte in huis. Niet alleen spendeer je er, procentueel gezien, het meeste tijd (op een werkdag, dan toch), maar ook om jezelf goed te voelen, is een comfortabele en verwelkomende slaapkamer belangrijk.

Het is tenslotte de plek waar jij elke dag opnieuw naartoe komt om te herbronnen, energie op te doen en de dag ontspannen af te sluiten. Daarom is het ontzettend belangrijk dat (de stijl van) jouw slaapkamer volledig beantwoordt aan de persoon die jij bent. Ontdek hier de meest gekozen stijlen!

 

1. Strak & Scandinavisch

Ben jij iemand die snel afgeleid raakt door prikkels in je omgeving? Dan is een Scandinavisch interieur perfect om te integreren in jouw slaapkamer. Deze neutrale stijl is tenslotte perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een beetje rust in het dagelijkse leven.

 

Wat jij kan verwachten van een Scandinavisch interieur?

 

Eerst en vooral; zachte, neutrale en onopvallende kleuren die dankbaar met elkaar combineren. Denk aan grijs, wit, beige, oudroze, lichtbruin, …

 

Daarnaast mag je in een Scandinavische slaapkamer ook altijd een warme combinatie van materialen verwachten. Een houten bankje, een schapenvachtje, een katoenen plaid of een pluche kussen? Het kan allemaal met elkaar gecombineerd worden. Zolang het geheel maar goed op elkaar aansluit - en misschien zelfs uitnodigt tot een dutje.

 

Als laatste sterspeler in een Scandinavisch interieur, mogen we natuurlijk geen planten vergeten. Kies voor frisgroene natuur in huis, dat in een gezond contrast zal staan met de zachte kleuren van het interieur zelf. Een look om bij weg te dromen!

 

 

2. Indrukwekkend & industrieel

Heb je het liever iets stoerder, iets rauwer en iets donkerder? Dan voel jij je vast en zeker thuis in een slaapkamer die volledig industrieel ingericht is. Deze stijl heeft een eerlijk en no-nonsense karakter. Perfect voor diegenen die niet altijd even opgezet zijn met veel licht in de slaapkamer!

 

Wat jij kan verwachten van een industrieel interieur?

 

Eerst en vooral: donkere en stoere kleuren, die zorgen voor een aangenaam verduisterde ruimte. Denk aan zwart, donkergrijs, donkere houttinten - hier en daar afgewisseld met een wit element om wat leven in de (industriële) brouwerij te brengen.

 

Wat ook belangrijk is in een industrieel interieur? Een beperkt aantal unieke elementen die een verhaal brengen. Accessoires en meubels die karakter uitstralen.

 

Combineer daarom nieuwe accessoires met tweedehands pareltjes. Denk aan een zelfgemaakte, robuuste houten kist als nachtkastje, een enkele gloeilamp als nachtlampje, een wirwar aan houten fotokaders uit de kringloopwinkel, enzovoort.

 

Opgelet: opteer voor enkele accessoires, om je kamer zo clean mogelijk te houden. Te veel accessoires en meubels zullen zorgen voor een onoverzichtelijke wirwar.

 

Wil je het geheel tot in de puntjes afwerken? Dan is een enkele bakstenen muur zeker ook een must. Heb je geen baksteen in je woning? Dan kan je ook altijd opteren voor 3D baksteen behang.

 

 

3. Nobel & natuurlijk

Wanneer je op zoek bent naar een rustgevende stijl, maar dat Scandinavisch toch iets te strak is voor jou, is het misschien een optie om back to the roots te gaan. Letterlijk dan: het enige wat jij hoeft te integreren in dit type slaapkamer? De natuur - en alles wat ermee verbonden kan worden.

 

Wat jij kan verwachten van een natuurlijk interieur?

 

Ja. De naam zegt het al zelf, natuurlijk. Natuur. Kies voor neutrale, natuurlijke kleuren zoals hout(kleur), wit, bruin, groen. Wissel het geheel af met één (niet natuurlijke) accentkleur, zoals oudroze of goud. Zo creëer je toch een beetje levendig contrast - in een anders eentonige ruimte.

 

Wanneer je kiest voor een natuurlijke slaapkamer, kies je voor een eenvoudig interieur met materialen die zo uit je tuin zouden kunnen komen.

 

Met andere woorden: kies voor veel natuur in de ruimte, voor meubelen in verschillende houtsoorten en voor decoratie in natuurlijke en ‘ongepolijste’ materialen.

 

 

4. Legendarisch & landelijk

 

Die landelijke stijl? Die is legendarisch door zijn immense populariteit. Jong én oud, in de stad of op het platteland: een landelijk interieur vinden we overal terug. En terecht. Deze stijl is eenvoudig te implementeren én straalt ontzettend veel warmte en rust uit. Dé perfecte match voor in jouw slaapkamer, dus.

 

Wat jij kan verwachten van een landelijk interieur?

 

Eerst en vooral: zachte materialen. Letterlijk én figuurlijk. Denk aan zachte plaids, pluche kussens, fleece dekentjes, pluizige donsdekens en dikke tapijten. Maar ook figuurlijk, in de vorm van afgeronde hoeken, veel licht in de ruimte en het gebruik van zachte kleuren.

 

Daarnaast is een landelijk interieur dé ultieme keuze voor diegenen die een zwak hebben voor accessoires en aankleding.

 

Binnen een landelijk interieur geldt tenslotte het motto ‘gezellige chaos’. Een beeldje hier, een boek daar en een kaarsje ginder. Het kan allemaal, zolang het je maar in het juiste kleurenpallet blijft - en het die landelijke vibe in zich draagt.

 

 

5. Koddig & kleurrijk

 

Ben jij altijd vrolijk - vrolijker - vrolijkst? Hou jij van felle kleuren, licht in huis en ben je (bijna) altijd goedgezind? Ah! Dan moet jij absoluut kiezen voor een kleurrijke slaapkamer. Deze ruimte zal elke dag opnieuw weer een (extra) glimlach op je gezicht toveren, waardoor ‘moeten gaan slapen’ geen probleem meer wordt.

 

Wat jij kan verwachten van een kleurrijke slaapkamer?

 

Ja, eerst en vooral: veel kleuren, natuurlijk. Daarnaast ga je best ook op zoek naar veel verschillende patronen, structuren, materialen en… liefst ook hier en daar wat planten!

 

Verder is het ook altijd een goed idee om houten elementen (zoals een bed, een kast, de vloer) te integreren. Het hout zorgt voor toevoeging van natuur in de ruimte én zorgt meteen voor iets meer rust in huis. Win-win!

 

 

Meer weten over onze slaapkamers?

 

Dat kan! Ontdek daarom snel ons volledige aanbod binnen de categorie ‘slapen’ - en ontdek vandaag nog jouw ideale slaapkamer. Scandinavisch of industrieel? Natuurlijk of landelijk? Kleurrijk, een combinatie - of liever iets helemaal anders? Bij Het Meubelhuis vind jij gegarandeerd wat jij zoekt!